Webbdesign

”Syns du inte, finns du inte” är ett välanvänt begrepp som används i ett oändligt antal sammanhang, webbdesign inkluderar. Idag gäller det att synas på webben och dessutom ska din webbdesign vara användarvänlig. Vi kan hjälpa dig med att bygga en slående och välfungerande hemsida som kan generera mer kunder till dig oavsett vad du gör.

Locka nya kunder med en uppdaterad hemsida

Att synas på internet är idag A och O för alla företag. Men det stannar inte vid att bara finnas där – sidan måste även vara modern och uppdaterad för att kunderna ska få en så bra upplevelse som möjligt. Tar hemsidan onödigt lång tid att ladda? Hamnar elementen på olika positioner beroende på vilket plattform man besöker den via? Listan är lång över parametrar påverkar både sin sökoptimering och dina besökares upplevelse av ert företag – och för många kanske det blir första och sista besöket om sidan beter sig märkligt.

Wix eller WordPress?

När vi jobbar med webbdesign har vi kokat ner det till två verktyg att arbeta i. Vilket av dem just du vill att vi använder är helt upp till dig att välja, men vi guidar dig mer än gärna på vägen till det rätta valet. Kanske ska du driva en fullskalig webbhandel eller kanske är du ute efter en enkel sida där du kan visa vem du är och vad du gör på ett enkelt och användarvänligt sätt?

Punkterna nedan är till för att hjälpa dig att enklare ta beslut om plattform:

En hemsida hos Wix..

  • .. passar dig som har lite eller ingen erfarenhet av att arbete med hemsidor. Deras byggverktyg är baserad på ”click-and-drag” och är väldigt (i våra mått mätt) enkel att lära sig. Därför kan du enkelt uppdatera sidan när vi har ”avslutat” affären.
  • .. som vill kunna styra allt med hemsidan från ett och samma ställe. Wix erbjuder byggverktyg, webbhotell, domänköp, betalningar etc. på en och samma plats, i ett och samma affärsverktyg. Du kan även få ut bokförda transaktioner som en CSV-fil.
  • .. är bra för dig som behöver att snabbt få upp en hemsida som passar dig. Wix erbjuder hundratals mallar som man sen kan bygga om och göra mer personliga utifrån dig – dock brukar vi bygga upp din sida helt från grunden för att alla delar ska vara ”DU”.
  • .. är helt kodfri. Plattformen är som sagt baserad på ”click-and-drag” och har en massa fördesignade element man enkelt lägger in. Självklart kan man ibland behöva lägga till några rader Javascript och då hjälper vi gärna till.

En hemsida via WordPress..

  • .. kan man anse är lite mer av en komplett hemsida jämfört med Wix. När vi bygger åt dig på WordPress så använder vi oftast verktyget Elementor som ger oss möjligheten att fritt designa och layouta hemsidan för att passa dig. Här har vi även mycket större möjligheter att gå in djupare och anpassa sidkoden om så behövs.
  • .. ger användaren oändligt många tillägg – både gratis- och betalvarianter – som ger dig möjligheten att läsa av många fler parametrar med din hemsida. Till exempel har vi tillägg som ger dig realtidrapportering av trafiken eller en guidning om hur bra SEO-optimering dina texter har.
  • .. har möjligheten att göra en 100% responsiv hemsida – alltså att vi kan anpassa storlek på text, bilder, grafik osv. beroende på vilken skärmstorlek/enhet besökare ser din hemsida på.

Har du frågor om våra webbdesigntjänster?
Tveka inte att höra av dig idag!