Content Marketing

Den ständiga frågan för många företag idag är hur man når ut till nya kunder på bästa sätt. Och hur gör man för att bäst behålla de befintliga och öka chansen för återkommande köp? Vilket innehåll bör man inkludera eller ta bort för att få bästa effekt med varje publicering på till exempel sociala medier?

Ett av de viktigaste svaren på dessa frågor är content marketing. Det innefattar bland annat SEO, och är ett område som I Am Content brinner för.

Vad är Content Marketing?

En närmare beskrivning av uttrycket content marketing kan vi se i den svenska översättningen: innehållsmarknadsföring. Med regelbundet, intressant och relevant marknadsföring med högkvalitativt innehåll kan företag optimera lönsamheten på flera nivåer.

Behöver jag content marketing för mitt företag?

Varje företag och organisation med en hemsida kan dra nytta av innehållmarknadsföring. Med tanke på att all text har ett väl genomtänkt syfte kan content marketing bidra till att stärka varumärket och bygga upp förtroende hos kunder. Content marketing går att genomföra och förbättra på flera olika sätt, bland annat:

 • Blogginlägg
 • Nyhetsbrev
 • Publicering på sociala medier
 • Digital marknadsföring
 • Utveckling av din webbplats
 • Poddar och videoklipp

Fördelar med innehållsmarknadsföring

Det finns många aktörer i Sverige som arbetar med content marketing. Du bör därför alltid undersöka flera innan du väljer vem du ska anlita, för att hitta en kunnig byrå. Definitionen av content marketing innefattar nämligen mycket mer än endast reklam – faktum är att uttryckets betydelse är något av motsatsen.

Besökare till din hemsida ska vilja läsa vad du har att erbjuda. De ska även vilja komma tillbaka självmant för att få ta del av mer av det du erbjuder. Chansen för att det ska ske ökar betydligt när företag delar med sig av sådant som intresserar och ger ett mervärde till kunder.

Om dina besökare anser att du är trovärdig, då ökar samtidigt chanserna för konvertering. Väl genomförd content marketing innebär att:

 • Befintliga kunder stannar och gör återkommande köp
 • Nya kunder attraheras till företaget
 • Man kan få fler leads
 • Förtroende och trovärdighet ökar
 • Sökmotoroptimering, SEO, blir bättre

Content Marketing

Hur ett samarbete kan se ut

Våra kunder består av ägare till alla möjliga hemsidor, i ett bredd utbud av branscher. Gemensamt för samtliga är en önskan att nå sin fulla potential. Det kan involvera: ökad omsättning, branschinsikt, lönsamhet, konvertering, och sökmotoroptimering.

Ett samarbete kan till exempel se ut så här:

 1. Digitalt möte med I Am Content & sökordsanalys. Genom ett första möte kan vi kolla på era önskemål och målsättningar. Vi går igenom eventuell analys av hemsidan liksom sökord, samt upprättar en strategisk plan (content-strategi) framåt.
 2. Vi producerar och publicerar enligt den strategiska planen med regelbunden rapportering. Medan vi genomför vårt arbete på våra kunders hemsidor har vi en öppen kommunikation. Ändringar eller tillägg i den förutbestämda strategin är alltid möjligt.
 3. Kvalitetssäkrar, analyserar och optimerar content. Alla lyckade samarbeten behöver följas upp med analysering. Vi kan då bringa klarhet kring vad vi kan förbättra men även vilket content som gett önskat resultat. Med oss behöver du aldrig gissa.

I Am Content är experter på content marketing

För att öka trafiken till hemsidan genom content marketing behöver man avsätta tid och ha rätt kunskap. Till exempel genom analys, research, skapande av innehåll, och slutligen publicering av innehållet. Sedan bör man regelbundet följa upp innehållet, för att se hur många besökare det gett och kunna upprätthålla god kvalitet för just dina läsare/kunder.

I Am Content är en SEO byrå som erbjuder både nystartade företag och större bolag tjänster inom SEO och Content Marketing.

Ett komplett paket med SEO & Digital marknadsföring

Vi är fullt medvetna om hur komplex och bred som content marketing-grenen är. Det gäller att hitta rätt strategi och skapa högkvalitativt innehåll för att nå din verksamhets fulla potential. Av den anledningen kan presentera helhetslösningar för att du inte ska behöva anlita flera byråer.

Vi består av ett starkt team av experter som är vassa på analyser, SEO och content creation. Det ger oss i sin tur möjlighet att erbjuda flera tjänster i ett paket, som är relevanta för framgångsrik innehållsmarknadsföring.

 • Copywriting & Texter med hög kvalitet – Produktbeskrivningar, blogginlägg, artiklar eller pressreleaser – vi skriver högkvalitativt innehåll anpassat till din målgrupp.
 • Social media – Content writing och annonsering på Facebook, Instagram och LinkedIn.
 • Webbdesign & Bildredigering – Få hjälp med att bygga upp en hemsida i WordPress och redigering av bilder.
 • Sökmotoroptimering – Kvalitativt content räcker inte hela vägen, även kunskap inom SEO är nödvändigt för att öka din synlighet i Googles sökresultat. Vi kan sökoptimera befintligt innehåll och/eller skapa nytt.

Satsa på företagets content marketing

Vi på I Am Content driver en digital SEO-byrå med dagarna fyllda av det vi älskar, SEO i alla dess former. Vår passion är att hjälpa företag och verksamheter att uppnå sin fulla potential online.

Gör som oss och spendera tid på din passion medan vi sköter content marketing och SEO-delen av din hemsida. Kontakta oss idag för mer information och prisförslag.

Kontakta oss!

Senaste blogginläggen