Outreach

Att driva en hemsida innebär ett omfattande arbete såväl on-page som off-page. Med andra ord på själva sajten, men också utanför. Enbart content är oftast inte tillräckligt för att få en hög rank på Google, särskilt inte i branscher med hög konkurrens. Därför är outreach en viktig komponent. En stark länkprofil belönas av sökmotorer.

Vad är outreach?

Outreach-arbetet är en naturlig del av SEO, det arbete man gör för att förbättra synligheten av en hemsida på nätet. Outreach innebär att man jobbar med att bygga externa länkar in till hemsidan från andra sajter. Outreach, ”to reach out” (nå ut till), betyder alltså bokstavligen att man kontaktar en hemsida där man vill ha en länk. Sökmotorer som Google anser att länkar från bra domäner är ett säkert tecken på att sajten som det länkas till håller hög kvalitet.

Outreach - bygga länkar

SEO-optimering är idag en omfattande bransch. Den innefattar mängder av verktyg för att öka webbplatsers synlighet online, varav outreach är ett. Redan i början av 2000-talet, i samband med att sökmotorernas popularitet växte, uppstod behovet av att rankas högt. Om du får en placering högt upp i sökresultatet medför det en betydligt större chans att din målgrupp hittar just din hemsida.

Förbättra din länkprofil med outreach

När vi arbetar med dig för att bygga en stark, förtroendeväckande länkprofil går vi igenom ett antal moment:

  1. Analys och lokalisering av sökord/fraser
  2. Research av de bästa webbsidorna för dina länkar
  3. Kontakta en mängd olika leads (sidor att länka från)
  4. Köpa och slutligen publicera länken i en banner/indexlänk/artikel
  5. Uppföljning med analys

Analys och lokalisering av sökord/fraser

Den inledande fasen i vårt samarbete består av möte och behovsanalys. Vi ser över ditt behov av länkbygge och dina mål, och presenterar en handlingsplan. I startgroparna får vi fram passande sökord/fraser med bland annat hög organisk trafik. Med rätt nyckelord (keywords) på bra domäner kommer din länkprofil bli starkare!

Samarbete med stort nätverk av hemsidor

Vi kontaktar ett stort antal av potentiella hemsidor personligen. Eftersom vi på I Am Content är en etablerad SEO-byrå har vi ett stort nätverk av leads. Med många bra valmöjligheter kan vi optimera outreach-arbetet. När du har tillräckligt många länkköp färdigställda samarbetar vi med värddomänen för publicering och uppföljning.

Arbetsmomentet är tidskrävande och ställer höga krav på SEO-konsulten. I och med de omfattande kundkontakterna behöver en konsult vara serviceminded, snabblärd, effektiv och inte minst besitta en god förmåga i både tal och skrift. Vårt team lever självklart upp till dessa kriterier.

Uppföljningsarbete med analys

Vi följer upp dina affärer med värddomänerna och analyserar resultatet. Under hela processen arbetar vi med dig och mot dina uppsatta mål. Med vår hjälp kan du öka din organiska trafik och få en hög position i sökresultatet på Google.

Kontakta oss!

Senaste blogginläggen