Företagsblogg

Företagsblogg är en modern metod för att optimera sin verksamhet. En välgjord blogg kan vara fördelaktigt för alla med ett varumärke/en verksamhet online. Men en blogg både tids- och kunskapskrävande, en klar nackdel för samtliga företagare. Vi på I Am Content är väl medvetna om problematiken och erbjuder därför allt du behöver för att lyckas!

Vad är en företagsblogg

Företagsblogg är en metod för att effektivt nå ut till klientel, intressenter och övriga företagare i din bransch. Metoden hjälper även dig med ökad organisk trafik till din hemsida likväl som förbättrad SEO. Bloggar för företag kan bestå av exempelvis tips och råd eller regelbundna branschnyheter.

Varför du vill driva en framgångsrik företagsblogg

Fördelarna är flera nivåer och aspekter inräknat. Har du en välgjord, uppdaterad blogg kan du generera:

 • Ökad organisk trafik eftersom bloggen stärker din sökmotoroptimering
 • Fler konverteringar
 • Mer trovärdighet

Företagsblogg

Sveriges bästa företagsbloggar

Samtliga av Sveriges bästa företagsbloggar ger sina läsare ständiga uppdateringar genom SEO-content. Google liksom ditt klientel uppskattar blogginlägg där du ger mervärde och trovärdighet på olika sätt. Med gillande följer fördelar likt (men inte begränsat till) de listade här ovan.

Visst kräver en företagsblogg mycket. Men vid rätt tillvägagångsätt kan du få väldigt mycket tillbaka.

WordPress – Ett användarvänligt publiceringsverktyg

Ett antal företag erbjuder plattformar för företagare att blogga igenom. Bland alla företag sticker WordPress ut ur mängden. Vi på IAC rekommenderar verktyget för företagsbloggen av flera anledningar.

 1. Verktyget har ovanligt okomplicerat upplägg utan krav på större förkunskaper.
 2. Du kan välja bland mängder av funktioner för att optimera inlägg för dina läsare.
 3. Ha tillgång till din företagsblogg via app likväl som webb för total kontroll.
 4. SEO-blogga enkelt, med hjälp av WordPress.
 5. Få en attraktiv företagsblogg-upplevelse både back-end och front-end.
 6. Kostnadseffektiv lösning för alla typer av företagsbloggare.

Fördelaktiga verktyg likt WordPress-företagsblogg möter dina behov till en viss del. Resterande väg möter vi upp dig på, oberoende var du befinner dig för närvarande. Tillsammans kan vi effektivisera och framför allt optimera dina chanser att bli än mer framgångsrik.

Vikten av att driva en högkvalitativ företagsblogg

Företagsbloggar har som tidigare nämnt behov av regelbunden bearbetning liksom publicering av intressant/relevant innehåll. Skulle en blogg uppföras av ett företag utan vidare research, fakta eller uppdateringar kan metoden i stället ha en motsatt effekt med direkt skadliga konsekvenser.

Tid, engagemang och konsekvent hög nivå bloggens content är av högsta vikt. Och det är här vi kommer in i bilden!

Ge dig själv goda förutsättningar att lyckas i företagarnas blogg-värld

Att investera i ett samarbete med oss innebär ett antal fördelar för dig som företagare.

 • Ta del av vår erfarenhet av SEO-branschen. Vi tillför inte enbart kunskap kring företagsbloggande utan även en gedigen erfarenhet av SEO-branschens olika aspekter.
 • Lägg din tid åt din kärnverksamhet. Tid är en bristvara vilket är en av de fördelar våra tjänster förmedlar. Med oss som partner behöver du varken lägga tid på att driva eller underhålla din företagsblogg.
 • Vi hjälper dig att analysera och utveckla din företagsblogg. För vidareutveckling behöver din blogg genomgå analysering med jämna mellanrum. Med analysen kan vi lokalisera styrkor samt förbättringsområden vilka vi kan hjälpa dig att åtgärda.

I Am Content är en SEO-byrå fylld med SEO-konsulter redo att tillhandahålla allt som krävs för att optimera dig online. Ta kontakt idag för att börja din resa mot högre synlighet online!

Senaste blogginläggen