Korrekturläsare

Varför är korrekturläsning viktigt? Tja, kort sagt så ger felstavningar och grammatikfel ett riktigt dåligt intryck. Potentiella kunder tappar snabbt intresset om texten inte håller kvalitet, för varför skulle företaget då hålla kvalitet? Våra korrekturläsare kan hjälpa dig ytterligare om du önskar, genom att förmedla rätt känsla i texten och rikta sig mot tänkt målgrupp.

Vad är en korrekturläsare?

En korrekturläsare ser till att en viss text håller hög nivå. Texten ska med andra ord vara språkligt korrekt från början till slut. Att korrigera texter så att de låter bra och passar publiken kräver en hel del. Trots att det heter korrekturläsare så innefattar rollen en stor portion talang för att skriva. En kompetent korrekturläsare behöver därmed en passion för det skrivna ordet och god erfarenhet i att skriva texter. Korrekturläsaren upptäcker och fixar problem som rör stavning, särskrivning och syftningsfel. Målet är att lyfta texterna till en hög nivå.

Korrekturläsning för hemsidor, pressrelease, marknadsföring och mer

Har du en hemsida med text som behöver vässas? Har du broschyrer som ska gå i tryck, kanske en pressrelease som ska publiceras? Då kan en korrekturläsare vara precis vad du behöver. Korrekturläsning ger en extra knuff för texter genom korrekturläsarens förmåga att föra ditt budskap ända fram till din publik.

Vi har erfarenhet av korrekturläsning och producering av innehåll inom en rad olika branscher, för såväl större som mindre företag. Vi hjälper dig med, till exempel:

  • Reklamkampanjer & marknadsföring
  • Hemsidor
  • Broschyrer
  • Artiklar & pressreleaser
  • Kataloger
  • Böcker

Vad tjänar jag på att anlita en korrekturläsare?

Om en text blir framgångsrik beror på flera olika detaljer. Gemensamt för alla texter är att det som författare eller involverad är svårt att upptäcka fel och förbättringsområden. För den som själv har expertis inom ämnet som texten handlar om kan det också vara svårt att läsa den med ur kundens ögon. Det krävs dessutom djupa språkkunskaper för att ge innehållet det klang som behövs för att synas bland konkurrenterna.

Här är tre fördelar med att anlita en korrekturläsare:

1. Kvalitetssäkring

En hemsida, ett e-postmeddelande eller en broschyr med korrekt och intressant innehåll förbättrar kundens upplevelse. Inte nog med det, texten kan även förbättra din sökmotoroptimering och generera fler leads.

2. Tänk inte på språket

Det svenska språket har en mängd regler vilka inte alltid är enkla att komma ihåg. En korrekturläsare har koll på allt detta och kan finjustera texten, så att du slipper tänka på det.

3. Skapar intresse och trovärdighet

En korrekturläsare kan ge texten den relevans och trovärdighet du behöver för att nå fram med ditt budskap. Med hjälp av mindre justeringar går det att spetsa till innehållet i texten så att den skapar intresse hos läsaren.

Få hjälp med korrekturläsning

Hör av dig till oss för att diskutera bästa upplägget för ditt projekt. Korrekturläsaren tar självklart hänsyn till dina önskemål om slutresultatet. Skulle du vilja förbättra innehållet ytterligare med sökmotoroptimering och fördjupande texter så hjälper vi gärna till med det också!

Kontakta oss!

Senaste blogginläggen